Overheid
info@vangoud.nl
026 - 443 50 20
Vastgoed
info@vangoud.nl | 026 - 443 50 20

Rens Jansen

Advocaat

Rens Jansen (1987) studeerde HBO-rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Nederlands recht aan de Radboud Universiteit. Tussen zijn studies is hij werkzaam voor het Openbaar Ministerie te Zutphen. In 2013 start hij als juridisch medewerker bij een middelgroot advocatenkantoor te Amersfoort. In 2014 wordt hij beëdigd als advocaat. Bij dit kantoor is Rens werkzaam op de sectie Vastgoed & Overheid en specialiseert hij zich in het vastgoedrecht in brede zin, waaronder het huurrecht. In februari 2019 maakt Rens de overstap naar Vangoud Advocaten. 
Rens adviseert over onder andere het agrarisch recht (pacht), huurrecht (bedrijfsruimte en woonruimte), contractenrecht (o.a. koop/verkoop onroerende zaken en algemene voorwaarden) en zakelijke rechten. Daarnaast voert hij diverse civiele procedures met betrekking tot vastgoed. Rens staat onder meer agrarische ondernemers, landgoedeigenaren, (zorg)instellingen, investeerders, vastgoedbeheerders, gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars en particulieren bij. Het recht toegankelijk maken voor de praktijk staat bij Rens hoog in het vaandel, waardoor hij ook graag lezingen verzorgt. In zijn vrije tijd houd Rens zich voornamelijk bezig met het bespelen van diverse muziekinstrumenten.

Rens Jansen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlands orde van advocaten de volgende hoofd - en sub (rechtsgebieden) geregistreerd:
- Agrarisch recht